Asociatia SPERANTA si ZÂMBET s-a infiintat in anul 2004 din initiativa unor oameni de suflet din Germania si Cisnadie in persoana d-nei Jenny Rasche, Susanne Knappe din Stapelburg-GERMANIA,a d-lui Thomas Richard, din Wernigerode-GERMANIA, un impatimit al Romaniei si a d-nei Eugenia CZENTER din Cisnadie.

Pe parcursul mai multor vizite efectuate la Cisnadie, cei trei germani au luat contact pe viu cu realitatea dureroasa din mai multe familii din Cisnadie. Acestia si-au inceput actiunile de ajutorare cu mai multe transporturi umanitare. Au inteles insa imediat ca un sprijin material sub forma de imbracaminte nu rezolva prea mult situatia acestor familii si mai ales a copiilor.

In acest scop a fost gindita imediat o actiune cu caracter permanent de care sa beneficieze sa beneficieze in principal copiii. Asa a luat fiinta primul Centru de Zi din Cisnadie in februarie 2004. Pina la perfectarea formalitatilor de infiintare a asociatiei „SPERANTA si ZÂMBET”, centrul a functionat sub auspiciile Asociatiei HELTAU-VILSHOFEN din Cisnadie coordonata de D-na Eugenia CZENTER inca din anul 1995.Asociatii din Germania au demarat imediat actiunea de stringere de fonduri, iar pe plan local, d-na Eugenia CZENTER s-a ocupat de organizarea actiunii in Cisnadie : selectarea copiilor, gasirea unui spatiu corespunzator, a personalului care sa sa ocupe de proiect.

Astfel, in data de 27.02.2004 a avut loc la CISNADIE deschiderea oficiala a actiunii SUPENKÜCHE – O MASA CALDA pentru 50 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 14 ani, ce proveneau din familii nevoiase, cu probleme deosebite, cu o situatie economico-sociala foarte grea, din orasul Cisnadie. La acest eveniment, unic in Cisnadie la acea data, au participat reprezentanti ai presei locale, membrii ai Asociatiei SPERANTA SI ZÂMBET din Cisnadie, oameni de afaceri, alaturi de beneficiarii acestei actiuni si parintii lor. Actiunea s-a putut demara in acel moment prin bunavointa a d-lui Vasile Polgar, care a pus la dispozitie spatiul necesar, intinzand o mina de ajutor neconditionat, exact in momentul in care totul se credea imposibil de realizat.

1. Institutii si organizatii cu care colaboram:

  • Primaria Sura Mare
  • Scoala Generala din Sura Mare
  • Serviciul Social de pe langa Consiliul local al orasului Cisnadie
  • Scoala Generala nr. 1 Cisnadie
  • S.O.S. Satele Copiilor Cisnadie
  • Spitalul Orasenesc Cisnadie
  • Directia Muncii si Protectiei Sociale Sibiu
  • Asociatia „Kinderhilfe für Siebenbürgen” din Wernigerode, Germania

 

Pentru donatii folositi urmatoarele date de cont.

 

Asociatia „SPERANTA si ZIMBET „ Cisnadie

RO98BRDE330SV07955233300 pentru lei

RO41BRDE330SV07955403300 pentru EUR

Banca BRD CISNADIE