Proiecte

Proiecte in derulare

Principalul proiect al Asociatiei care se deruleaza in prezent este

1. Proiectul „Sansa ta – model de integrare”: Centrul de zi pentru copii din Sura-Mare

Proiectul are ca scop integrarea copiilor rromi si români provenind din familii defavorizate din localitatea Sura-Mare din judetul Sibiu.

Grupul tinta il reprezinta copiii din colectivitatea rroma si familile marginalizate social cu o situatie materiala deosebit de grea care se afla intr-o situatie deosebit de grea, cu o dezvoltare psiho-sociala întârziata, cu o malnutritie vizibila, Copiii sunt supusi violentei in familie si chiar abuzului sexual. Familiile acestora sint victime ale saraciei extreme, locuiesc in spatii necorespunzatoare (fara apa potabila, caldura si chiar curent).

In cadrul acestui proiect iau parte un numar de 57 copii.

Obiectivele proiectului:

  1. Prevenirea abandonului/instituţionalizării copiilor prin consiliere socială acordată familiei în vederea depăşirii situaţiei de criză şi privind îmbunătăţirea climatului familial, ce se va realiza prin urmatoarele actiuni
  2. Prevenirea abandonului scolar, reducerea repetentiilor, ameliorarea actului educational formal, oferirea de sanse egale tuturor copiilor la educatie, integrarea in comunitate
  3. Crearea conditiilor de crescere sanatoasa, educatie si dezvoltare a copiilor aflati in situatie de dificultate in sinul familiei naturale
  4. Prevenirea delincventei juvenile prin ocuparea timpului liber al copilului supus riscului

Activitatea centrului se desfasoara intr-un spatiu inchiriat din Sibiu, copii fiind transportanti zilnic de la Sura-Mare la Sibiu cu un autocar.

Programul de sprijin si educare a copiilor se deruleaza dupa orele de scoala. La sosire copii primesc o masa calda. Apoi pregatesc temele scolare pentru a doua zi si participa la diverse programe educative si de recreere.

Principalii sustinatori ai proiectului sunt Asociatia „Kinderhilfe für Siebenbürgen” din Germania si Banca Romana pentru Dezvoltare in cadrul programului „Schimba un destin – da valoare unei vieti”.

2. Proiectul „After school” pentru copii defavorizati din orasul Cisnádie

Proiectul are ca scop sprijinirea copiilor din familii defavorizate din Cisnádie la pregatirea scolare. Dupa programul de scoala, copii au posibilitatea sa pregateasca lectiile si temele de casa pentru ziua urmatoare.

Asociatia ofera si sprijina material familiilor acestor copii.