”Cântați cu noi Marea Unire”

CENTRUL DE VACANTA  -la final !

 ”Cântați cu noi Marea Unire” este deviza sub care s-au desfașurat acțiunile de vară ale Asociației„Speranţă şi Zâmbet” Cisnădie   coordonate de d-na CZENTER., la care au participat 50 de copii din Cisnadie,  din clasele I-XI, copii  care în cursul anului școlar participă zilnic  la pregatirea lecțiilor în  programul  after school  al asociației.

Proiectul  dedicat Centenarului Marii Uniri , desfășurat în mai multe etape în luna august 2018, a urmărit imprimarea  în memoria copiilor implicați în proiect și a tuturor celor cărora ne adresăm prin spectacolele susținute de copii,  a faptului  incontestabil ,că Marea Unire din 1918 este fapta istorică a întregii naţiuni române și a fost și  rămâne pagina cea mai importantă a istoriei româneşti.

Principalele obiective prevazute în proiect au fost atinse.

S-a prezentat copiilor   prelegeri  despre  etapele înfaptuirii unirii, sub deviza ”Unirea – de la idee la înfăptuirea de 1.Decembrie 1918 ”la Alba-Iulia.

Prin acțiunile intreprinse, am  încercat să conștientizăm în mintea copiilor   că Marea Unire este fapta istorică a întregii naţiuni române, înfăptuită  printr-un elan izbucnit cu putere din adâncurile conştiinţei unităţii neamului.

Am organizat ateliere de lucru în care îndrumătoarele copiilor au creat  peste 50 de  costume  populare  din toate zonele tarii,  pentru toți copiii   cuprinsi in proiect.Au fost implicați și copiii în diverse operațiuni de creație.

Copiii au participat și la multe activități distractive și recreative cum ar fi: vizitarea Muzeului Satului, excursie la Gradina Zoologica Sibiuși o zi  de relaxare la Strandul Cisnadie.

CENTRUL DE VACANȚĂ s-a încheiat printr-un înalțător spectacol dedicat Centenarului Unirii     prezentat  de copii în fața parinților și invitaților. Spectacolele vor continua pâna la 1 DECEMBRIE 2018

Mulțumim   REWE BUCUREȘTI ȘI  Consiliului județean Sibiu pentru susținerea finaciara a proiectului nostru dedicat Centenarului Unirii, intitulat  ”Cântați cu noi Marea Unire”.

            Mulțumim d-lui Primar Gheorghe Huja pentru  susținerea necondiționată a tuturor acțiunilor intreprinse de Asociație pentru copii !